Aan de vooravond van de jaarlijkse Haak- en Breipicknick wordt op vrijdagavond een groot Haak- en Breicafé georganiseerd bij HCR van Saaze. Om het 5-jarig bestaan van dit evenement te vieren, hebben we grote namen uit de haak- en breiwereld uitgenodigd. Iris Verschoor, Christel SmallengangeJan-Herman Lamers, Monique Boonstra, Leslie Eisinger en Bregina Tuinstra komen dit jaar naar Kraggenburg om hun passie voor handwerken met ons te delen. Op deze avond heb je de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers met hun in gesprek te gaan. Ook zullen zij mooie werkstukken laten zien.

Jan-Herman Lamers 

Op deze avond ligt Jan-Herman Lamers een tip van de sluier op van de wondere wereld van de kleur. Waar gevoel en systeem elkaar kunnen versterken om zo beter vat op kleur te krijgen. Jan-Herman geeft kleurworkshops door het hele land, gespecialiseerd op mensen die haken of breien. Tijdens de picknick onderwijst hij een gedeelte van een langere cursus.

Iris Verschoor

Het gezicht achter AYYA Handmade. Met haar ontwerpen geeft ze een nieuwe draai aan het inbreien. In plaats van kleine motieven steeds te herhalen, beslaan de tekeningen grote delen van het werkstuk. Hierdoor ontstaat een uniek en vrolijk breiwerk. Tijdens de Haak- en Breipicknick laat ze haar nieuwe project zien: een Knit-A-Long die binnenkort van start gaat. 

Christel Smallengange

Ik ben een impulsieve en ietwat chaotische, maar zéér enthousiaste breister. Ik brei al vanaf mijn zesde en maakte als tiener al mijn eigen ontwerpen, maar sinds een jaar of twee ontwerp ik voor de wolwinkel in mijn dorp! Verder vertaal ik ook de Noorse patronen van Sidsel Høivik in het NL terwijl ik geen woord Noors spreek! 

Monique Boonstra

Ik ben MoniqueB en brei graag kanten shawls. Ik brei al vanaf mijn 17de en nu is Shetland kant mijn specialiteit. Ik ontwerp en geef workshops zodat jij ook kant kunt gaan breien.

Leslie Eisinger

Knitter - nerd - designer. Haakt en breit alles wat los en vast zit. Hoesjes voor de auto, hele grote bananen en het portret van Koningin Beatrix. Haar werk is grafisch en ze heeft een goed gevoel voor techniek.

Bregina Tuinstra

Bregina Tuinstra is initiatiefneemster van de jaarlijkse Haak en Breipicknick. Handwerkster in hart en nieren en inmiddels al 6 jaar werkzaam bij 't Voorpand in Marknesse.

Het belooft een gezellige avond te worden waarbij niks moet en alles mag!

 

Wie: voor iedereen die van haken en breien houdt

Prijs:  €10.00 incl. 2 koffie/thee en wat lekkers

Wanneer: 9 juni 2017 aanvang: 20.00 uur 

Waar: Locatie HCR van Saaze

Dam 16

8317 AV Kraggenburg

 

Voor meer info: Bregina Tuinstra andre.bregina@telfort.nl

Tel. 06-13272327

Details

Prijs:

Per persoon

€ 10,00
per persoon
Niet op voorraad
Pinterest

Laatst door jou bekeken