Route 8317, een initiatief van recreatiebedrijven rondom Kraggenburg, organiseert op zaterdag 10 juni een unieke gelegenheid om Kraggenburg te ontmoeten en te beleven.

Vanaf 11.00 uur tot 01.00 uur staan allerlei activiteiten in het teken van MondriaanDe hele dag en avond rijden de speciale hop on/hop off busjes u naar alle activiteiten.

De kosten van deze dienst zijn € 10,00 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen.

U krijgt hiervoor:

1. De gehele dag en avond vervoer naar alle bezienswaardigheden.

2. Koffie of thee naar keuze met het speciaal voor deze dag ontworpen Mondriaan gebakje, welke u bij alle bedrijven kunt verkrijgen.

3. Een kijkje achter de schermen bij de voormalige vuurtoren “Oud Kraggenburg“ en uitleg over het nieuwste landschapskunstwerk Pier + Horizon.

4. Zelf een Mondriaan schilderij maken met je voeten bij Pioniermuseum en Blotevoetenpad Marant Recreatie.

5. In de middag minibraderie en ‘s avonds Oudhollandse avond met live muziek op Recreatiepark “De Voorst “ (Honden niet toegestaan) Bezoekers van de camping gratis toegang.

6. Gratis toegang tot het Waterloopbos van Natuurmonumenten.

7. Sapproeverij bij Vink fruitboerderij, boerderijwinkel en een kijkje in de jamkeuken.

8. Gratis toegang tot de Haak- en Breipicknick, alsmede een unieke fotomomentje bij de Mondriaan muur bij Hotel van Saaze.

9. Kanovaren bij Jac Koolen Kanoverhuur Kraggenburg.

10. Gratis entree Speel- en Doepark “De Voorst “.

11. Gratis entree bij Netl de Wildste tuin. ( honden niet toegestaan )

12. Gratis entree SING A SONG @ THE GARDEN van Jan Groot

 

Kijk voor een impressie https://youtu.be/nZHIxMGxTqw 

 

Deelnemende bedrijven: 

Kanoverhuur Kraggenburg:  Aan de Mammoetweg 22b bij Marknesse kunt u gratis een tochtje maken met een van de kano's van Jac Koolen. Dit kan van 11.00 uur tot 16.00 uur. 

Netl de Wildste Tuin: Hier kunt u fietsen huren, golfen op de Pitch&Putt golfbaan en de Wildste Tuin bezoeken (tevens camping) 

Marant Recreatie: Schilder met je voeten een echte Mondriaan. Loop over het Blotevoetenpad (entree) of bezoek het Pioniersmuseum. 

Vink FruitboerderijProef, kijk en beleef de zelfgemaakte sappen en jams van fruitbedrijf Vink.Om 11:00 en 13:30 uur geeft Jan Vink een rondleidingen door de boomgaard en boerderijwinkel. De boerderijwinkel is geopend van 8:00 tot 17:00 uur. De gehele dag kunt u een kijkje nemen in de ambachtelijke jamkeuken en is er een proeverij van Lekker Puur sap en jams.

Holistisch Centrum De Bron: Op voormalig vuurtoreneiland Oud Kraggenburg heeft Johan Woolderink het Holistisch Centrum De Bron gerealiseerd. Hij is gespecialiseerd in voetreflexzonemassage, energie en chakrabehandeling, intuïtieve- en releasemassage en Bach bloesems remedies. Speciaal voor deze dag zijn er twee rondleidingen gerealiseerd, een o.l.v. Johan Woolderink die u in een uur tijd de geschiedenis van oud-Kraggenburg uitlegt en een naar het landschapskunstwerk Pier en Horizon waar Margje van Beekhuizen tekst en uitleg geeft. Beide rondleidingen zijn voor een meerprijs van € 10,00 te volgen. 

Natuurmonumenten: In het voormalige Waterloopbos heeft Natuurmonumenten de schaalmodellen van nationale- en internationale waterwerken weer toonbaar gemaakt.

Het bos werd door het voormalig Waterloopkundig Laboratorium gebruikt om deze waterwerken te testen. Een kijkje in het bezoekerscentrum is een mooie start van een ontdekkingstocht door het bos. 

Recreatiepark de Voorst: Hier kunt u in de middag een minibraderie bezoeken en s'avonds is er een Hollandse avond met live muziek en leuke spelletjes. 

Pannenkoekhuis de Strooppot en Speel- en Doepark De Voorst: Genieten van een Mondriaan Pannenkoek of een van de vele andere pannenkoeken. Voor of na het eten gratis gebruik maken van het Speel- en Doepark met de hele familie. 

Hotel van Saaze: Verbaas u tijdens de Haak- en Breipicknick en geniet van de heerlijke picknicklunch of de Mondriaan barbeque. Ook kunt u een unieke foto maken met de Mondriaan muur als achtergrond.

Muziekschool Jan Groot: 

Aan de Zwartemeerweg 32b organiseert Jan Groot optredens van zijn leerlingen. Dit unieke evenement vind plaats in zijn tuin die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Onder het genot van een hapje en of drankje kunt u genieten van de muziek en de diverse mooie plekjes in de tuin.. Er zijn doorlopende optredens tussen 11.00 en 18.00 uur. Bezoekers die zelf een stoel meenemen zijn er zeker van te kunnen zitten.

Volwassenen

Details

Prijs:

Per persoon

€ 10,00
per persoon
Niet op voorraad
Pinterest

Bijpassende activiteiten

Laatst door jou bekeken