Cultureel Programma

collage

 

 

Dé plaats van de mooie verhalen is Schokland, het vroegere Zuiderzee-eiland, dat nu als een vis op het droge in het nieuwe land ligt. Museum Schokland is overigens altijd een bezoek waard. Daar vind je de verhalen over de 75-jarige geschiedenis van de Noordoostpolder, maar ook over de periode duizenden jaren daarvoor. Want de Noordoostpolder was ooit een moerassig gebied met rivieren en zandduinen die ook bewoond werden.

 

Programma

Wanneer: zaterdag 10 juni en zondag 11 juni

Wie: Voor iedereen die wil zwijmelen in oude verhalen en culturen

Waar: Unesco Werelderfgoed Schokland

Bijzonderheden: Uniek! Je mag dit weekeinde kamperen óp het eiland!

 

Kijk ook bij de de unieke kampeerlocaties, klik hier

 

Vrijdag 9 juni

19.00 uur Pannenkoek - avondwandeling op Schokland

We beginnen de avond, volgens Schokker traditie, van heerlijke pannenkoeken bij het haardvuur in het bezoekerscentrum De Gesteentetuin.

Tijdens deze historische wandeling komt u alles te weten over het leven van de Schokkers toen Schokland nog een eiland was in de Zuiderzee. Wat aten de Schokkers? Wat deden ze in hun spaarzame vrije tijd? Zijn Schokkers altijd vissers geweest?

 

Meer informatie en online boeken, klik hier

 

Zaterdag 10 juni

19.00 uur Gezellige avond op Schokland met wandeling

Er wordt begonnen met koffie/ thee en wat lekkers. Na een korte inleiding vertrekken we voor een wandeling over Schokland en door het Schokkerbos. Een gids zal u deze avond meer vertellen over de geschiedenis van 'het eiland op het droge' en de bijzondere natuur. We zullen regelmatig stil staan en luisteren naar hetgeen wat er om ons heen te horen is.

 

Meer informatie en online boeken, klik hier

 

Zondag 11 juni

11.00 uur Luchtoorlogdag

 Museum Schokland organiseert samen met Stichting Ongeland Festival Cultureel, een themadag over de periode in de Tweede Wereldoorlog waarin er diverse vliegtuigen in de Zuiderzee stortten, daar waar nu de Noordoostpolder ligt.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden geallieerde vliegtuigen ingezet om Duitse industriesteden te bombarderen. Een belangrijke vluchtroute liep over het Zuiderzeegebied. Door afweergeschut of luchtgevechten wisten veel vliegtuigen hun thuisbasis niet meer te bereiken. In het Zuiderzeegebied zijn vele tientallen toestellen neergestort.

 

Meer informatie en online boeken, klik hier

 

Ook informatie via www.museumschokland.nl

Er bevinden zich geen artikelen in deze categorie