Natuur Actief Programma

CollageNatuurActief (2)

Welkom bij Festivalgebied Natuur Actief

 

Welkom bij Festival terrein Natuur Actief!

Kom naar het Uit jeTent Festival in het Kuinderbos voor een weekend vol kampeerplezier! Dé plaats om te zijn als je van natuur houdt en het leuk vind om actief bezig te zijn!! De Natuur Actief festivalgebied van ‘Uit je tent’ bevind zich in en om het Kuinderbos. Wij bieden activiteiten voor het hele gezin! Voor een klein bedrag kampeer je op natuurkampeerterrein De Veenkuil in het Kuinderbos, of op een van de andere bijzondere locaties in de Noordoostpolder. Het uitgebreide programma van dit weekend maakt je uitje compleet: van vleermuizen speuren en een tocht met de bolderkar tot vlotten bouwen en waterdiertjes zoeken. Dus kom uit je tent en beleef de Noordoostpolder!

 

Overnachten

In het weekend van het Uit-jeTent Festival boek je je overnachting op De Veenkuil of bij de Kuinderplas via deze website.

 

Programma

Wanneer:vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni 2018

Wie: Voor iedereen die van de natuur houdt en het leuk vind om actief bezig te zijn!

Waar: Kuinderbos

Bijzonderheden: Wij bieden activiteiten voor het hele gezin!

 

Vrijdag 8 juni

19:30 uur Bingoavond bij kampvuur met muziek

Heerlijke knapperend kampvuur en ondertussen gezellig Bingo spelen. Bij een ongedwongen sfeer luisteren naar live muziek, met de bingo kaart in de hand.

 

21:00 uur Speuren naar vleermuizen. Boek hier

Speur tijdens het Uit-jeTent Festival mee met de gids van Staatsbosbeheer naar de vleermuizen van het Kuinderbos. Samen struin je in het schemer door bossen en velden, op zoek naar dit mysterieuze diertje. En in de stilte van de vallende avond heb je kans op een ontmoeting met een van de andere voorkomende roofdieren.

 

Zaterdag 9 juni

09:00 uur Speuren naar waterdiertjes Boek hier

Kom met je kinderen naar het Uit-jeTent festival en speur mee naar waterdiertjes. Gewapend met emmers, loepjes en schepnetten ga je op pad met de gids van Staatsbosbeheer. Bij de Kuinderplas liggen poelen, waar je op zoek gaat naar het onderwaterleven: kikkervisjes vangen, of misschien juist zijn vijand de geel gerande waterkever! Aan de hand van zoekkaarten speur je zelf naar wat je hebt gevangen. Natuurlijk helpt de gids je een handje als dat nodig is.

 

09:30 uur Start van de grote Schilder kunstwedstrijd!

Uitdaging voor amateur kunstenaars. Schilderen rondom de Kuinderplas en de Oude Haven. Amateurschilders pakken hun materialen op om het Kuinderbos op hun creatieve wijze vast te leggen. Zij nemen plaats rondom de Kuinderplas en bij de Oude Haven. Gedurende deze dag is er een gemarkeerde wandelroute voor het publiek om zo de creatievelingen aan het werk te zien.

Zelf deelnemen? Informatie/opgave: h.bergman@staatsbosbeheer.nl

 

11:00 uur Vlotten bouwen. Boek hier

Daag jezelf uit en kom een vlot bouwen tijdens het Uit-jeTent Festival in het Kuinderbos. Met een goede samenwerking en een flinke dosis creativiteit kom je een heel eind, en anders is de boswachter aanwezig om je te helpen. De materialen liggen voor je klaar: houten palen, plastic vaten en touwen. Eenmaal klaar laat je je vlot te water om te testen of hij blijft drijven. En zo ja, kan je een mooi rondje peddelen over de Kuinderplas!

 

13:00 uur Op pad met de Bolderwagen icm jonge roofvogels ringen. Boek hier

Stap in de bolderwagen en rijd samen met de boswachter van Staatsbosbeheer door het Kuinderbos. Hij vertelt je alles over de natuur en haar bewoners, zoals reeën en de vele soorten roofvogels. En wist je dat hier de meeste libellen van Nederland voorkomen? Onderweg is er een stop waar je kunt zien hoe jonge roofvogels worden geringd.

 

15:00 uur Varen over de Kuinderplas. Boek hier

Stap bij de gids van Staatsbosbeheer in de boot en verken samen de Kuinderplas tijdens het Uit-jeTent Festival. Deze plas is het resultaat van zandwinning voor de aanleg van de A6. In de jaren daarna is uitgegroeid tot een plas met een grote verscheidenheid aan planten en diersoorten, en ruimte voor recreatie. Tijdens de vaartocht verteld de gids je over deze geschiedenis en de soorten die hier voorkomen.


17:00 uur Boeren BBQ met Live muziek en speciaal bieren & sappen. Boek hier

Geniet tijdens het Uit-jeTent Festival van de Boerenbarbecue met live muziek. Met speciaalbieren en vruchtensappen en natuurlijk een groot kampvuur. Een ongedwongen sfeer en een heerlijke zaterdagavond in de buitenlucht. Een feestje voor jong en oud!

 

Zondag 10 juni

09:30 uur Bourgondisch Bosontbijt met vers gerookte zalm. Boek hier

Schuif tijdens het Uit-jeTent Festival aan bij het Bourgondisch Bosontbijt op het Kuinderplasveld bij Staatsbosbeheer. Gezellig aan de mooi aangeklede tafels genieten van de warme broodjes, sappen, gekookte eieren en vers gerookte zalm. Een fijn buitenontbijt en een relaxed begin van je zondagmorgen!

 

11:30 uur (Water)Kanonnen schieten voor kinderen

Waterpret voor het hele gezin. Waterkanon schieten bij de Kuinderplas.

 

Bekijk de activiteiten bij Staatsbosbeheer tijdens het Noordoostpolder Uit-jeTent Festival.


Er bevinden zich geen artikelen in deze categorie