Wat is Uit-jeTent

Uit-jeTent Festival, is hard op weg op een fenomeen te worden in de Gemeente Noordoostpolder. Een jaarlijks terugkerend festival dat recreatiegebied Noordoostpolder promoot. Een festival dat ondernemers binnen de gemeente Noordoostpolder een podium biedt hun buitengewone producten en diensten uit te dragen, te presenteren en te verkopen. Kortom Uit-jeTent is een festival dat als doel heeft het gebied Noordoostpolder als recreatiegebied op de kaart te zetten en tot een hoger niveau te tillen.

 

Een festival dicht bij het polder DNA

Het DNA van de polder begint bij de ontginning. Ooit maakte ingenieur Lely een tekening over hoe de polder, het nieuwe land, er uit moest gaan zien. Uit-jeTent daagt bezoekers uit op dezelfde meetstoel plaats te nemen. Uit-jeTent is een buitengewoon festival voor iedereen op het nieuwe land waar je je eigen programma kunt tekenen. Wij dagen bezoekers uit hun eigen festival samen te stellen. Van activiteit tot verblijf.

 

Uit-jeTent overnacht
Uit-jeTent staat bekend als een kampeerfestival. En dit is ook zo! Op diverse unieke locaties in de Noordoostpolder kun je een tent, caravan of camper neerzetten. Soms zijn dit bestaande kampeerlocaties die het hele jaar door beschikbaar zijn, soms zijn het bijzondere locaties die speciaal voor Uit-jeTent hun deuren openen. Maar Uit-jeTent is ook meer dan dat:

 

Uit-jeTent verbindt – Open/Toegankelijk 

Ondernemers, groot en klein, binnen de recreatieve sector werken samen en bundelen hun krachten om de Noordoostpolder naam te geven. Uit-jeTent kan verbindingen leggen en laten zien wat wij in de Noordoostpolder te bieden hebben. Uit-jeTent verbindt ook jou als bezoeker aan het gebied Noordoostpolder, een gebied open en toegankelijk. Waar je graag verblijft. En waar je na een unieke beleving tijdens het Uit-jeTent festival nog eens terug wil komen. Vanzelfsprekend horen hier ook unieke activiteiten bij!

 

Uit-je Tent inspireert – Ruimte/Ligging 

Laat je tijdens het Uit-jeTent festival inspireren door de unieke omgeving, diverse unieke activiteiten en belevingen. Wij laten tijdens het Uit-jeTent festival zien waar wij trots op zijn, dicht bij het DNA van de Noordoostpolder. Goede hoogstaande producten, landbouw, goed begaanbare wegen, werelderfgoed en onze ontstaansgeschiedenis. Uit-jeTent kent drie hoofd terreinen. Op deze terreinen vind je unieke samenwerkingen tussen ondernemers vanuit de Noordoostpolder geclusterd. Tevens ontmoet je hier ook andere festivalgangers. De festivalterreinen zullen herkenbaar zijn door de meetstoelen. Op deze meetstoelen vind je informatie over het festival, het terrein waar je je bevindt en over de polder.

 

Uit-jeTent daagt uit – Duurzaam/ Energie 

Uit-jeTent daagt je letterlijk uit je tent! Wij dagen jou als bezoeker van het festival uit zelf een festival samen te stellen, op dezelfde tekentafel als ingenieur Lely ooit de polder heeft getekend. Wij dagen ondernemers uit duurzame samenwerkingsverbanden aan te gaan, heilige huisjes af te breken en verbinding te zoeken met elkaar om zo recreatie in de Noordoostpolder een gezicht te geven. Doe mee, kijk mee, laat je inspireren of inspireer zelf. Durf anders te denken, durf je buiten de gebaande polderwegen te lopen. De Noordoostpolder opent haar deuren en daagt je uit dit buitengewone gebied te beleven.

 

Met veel plezier nemen we jullie mee naar de volgende editie van het Uit-jeTent Festival.

Uit-jeTent Festival 2017